Αρχική


 

ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ;

 

 

Υπάρχει η πεποίθηση στον κόσμο ότι τα ακατέργαστα ορυκτά είναι ισχυρότερα από τα κατεργασμένα ή επεξεργασμένα. Αυτός είναι άλλος ένας μεγάλος μύθος. Αν και θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε εδώ στον Ορυκτόκοσμο αυτή την πεποίθηση, για τον λόγο ότι είμαστε οι μόνοι στην Ελλάδα και από τους λίγους στην Ευρώπη που μπορούμε να προσφέρουμε οποιαδήποτε ακατέργαστα ορυκτά ως μενταγιόν για παράδειγμα ακόμα και κατά παραγγελία, δεν είναι όμως έτσι. 

Καταρχάς ποιο είναι επεξεργασμένο και ποιο ακατέργαστο ορυκτό. Επεξεργασμένος θεωρείται ο κρύσταλλος ο οποίος έχει γυαλιστεί. Με το να κοπεί μόνο δεν επεξεργάστηκε, είναι σαν την διαδικασία εξόρυξης, απλά αντί να τον σπάσουμε τον κόβουμε. Η διαδικασία του γυαλίσματος είναι αυτή που θα δώσει την έννοια του επεξεργασμένου, τόσο στους άμορφους λίθους όσο και σε αυτούς με συγκεκριμένη κοπή (πχ. μπριγιάν) Γιατί είναι λοιπόν ένας μύθος; Διότι η ενεργειακές ή θεραπευτικές ιδιότητες ενός κρυστάλλου πηγάζουν από την κίνηση της μοριακής του δομής και όχι από την εξωτερική του εμφάνιση. Εάν τρυπήσουμε πχ. έναν κρύσταλλο αυτό θα σημαίνει ότι θα επηρεαστεί η κίνηση της μοριακής του δομής τόσο, ώστε να παράγει λιγότερη ενέργεια; Η απάντηση βέβαια είναι όχι.

Απλά εάν προτιμήσουμε έναν ακατέργαστο λίθο δεν υπάρχει η πιθανότητα να είναι τεχνητός ή συνθετικός. Μπορούμε δια γυμνού οφθαλμού και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις να διαπιστώσουμε ότι πρόκειται για φυσικό κρύσταλλο. Η τεχνολογία σήμερα είναι σε θέση να παράγει σχεδόν οποιοδήποτε λίθο με τέτοιο τεχνητό τρόπο που σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και ένα έμπειρο γυμνό μάτι δύσκολα θα διακρίνει την αυθεντικότητά του. Για τον λόγο αυτόν από το 1996 ο όρος ημιπολύτιμος λίθος έχει καταργηθεί στην παγκόσμια αγορά, όλοι οι φυσικοί λίθοι θεωρούνται πολύτιμοι και στην Αμερική προχώρησαν ένα βήμα παρά πέρα απαγορεύοντας σε όλα τα καταστήματα οποιονδήποτε όρο (ημιπολύτιμο ή πολύτιμο) εάν δεν πρόκειται για φυσικό κρύσταλλο ή ορυκτό.

 

Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ

 

 

Η επεξεργασία η σωστά η λιθογλυφία των ορυκτών είναι από τα λίγα επαγγέλματα όπου η σύγχρονη τεχνολογία όχι μόνο δεν έχει τον πρώτο λόγο αλλά δεν την επηρέασε σχεδόν καθόλου. Η τεχνική επεξεργασίας των κρυστάλλων δεν έχει μεγάλη διαφορά από το πώς ο άνθρωπος επεξεργαζόταν τα ορυκτά και τους κρυστάλλους από αρχαιοτάτων χρόνων. Η τεχνολογία απλά με τα μηχανήματα συνέβαλε στην πιο γρήγορη επεξεργασία τους, κάτι που συνέβη έως τα μέσα το 20ου αιώνα, από εκεί και πέρα και ενώ είμαστε σήμερα στην ψηφιακή εποχή και σε μεθόδους που χρησιμοποιούν άλλα επαγγέλματα όπως πχ. τα μηχανήματα κοπής λέιζερ, στην λιθογλυφία δεν άλλαξε τίποτα. Για τον λόγο ότι τα ορυκτά δεν "αφήνουν" ή "δεν δέχονται" κοπή από λέιζερ πχ. γιατί θα σπάσει αντί να κοπεί.

Ο σημαντικότερος παράγοντας είναι το νερό. Χωρίς νερό, ορυκτά όπως ο κρύσταλλος χαλαζίας, ο Αμέθυστος, ο Κιτρίνης κλπ. ακόμα και το μάρμαρο με πολύ μικρότερη σκληρότητα, θα καταστρέψουν τους διαμαντόδισκους κοπής καθώς και τα τρυπάνια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα προσπάθειας. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ενημερώσω όλους τους ενδιαφερόμενους να μην ξοδεύουν άσκοπα τα χρήματά τους στα καταστήματα και στους πωλητές τρυπανιών που τους υπόσχονται ότι θα καταφέρουν να τρυπήσουν ορυκτά πετρώματα. Τρυπάνια τιτανίου ή οδοντιατρικά, δεν είναι σε θέση να τρυπήσουν σκληρά ορυκτά πετρώματα πόσο μάλλον τα απλά τρυπάνια σιδήρου ή ατσαλιού. Το τρυπάνι για σκληρά πετρώματα είναι «κούφιο», όπως το καλαμάκι. Χρειάζεται καταρχάς ένα ιδιαίτερο εξάρτημα στο οποίο θα συνδεθεί παροχή νερού και στο οποίο θα βιδωθεί το τρυπάνι, πρέπει να υπάρχει συνεχόμενη ροή νερού στο εσωτερικό του τρυπανιού καθόλη την διάρκεια της διαδικασίας του τρυπήματος.

 

 

 

Το ίδιο συμβαίνει και με τα μηχανήματα κοπής. Για να κόψουμε πχ. τα ορυκτά σε φέτες, κύβους κλπ θα πρέπει να υπάρχει συνεχόμενη ροή νερού επάνω στον δίσκο κοπής για να μην καταστραφεί. Η κοπή των ορυκτών δεν είναι τόσο απλή διαδικασία όπως το να πάρουμε και να κόψουμε ξύλο ή μέταλλο. Ο λιθογλύφος θα πρέπει πρώτα να εξετάσει το ορυκτό και να μελετήσει από και προς πια φορά θα το κόψει, εάν δεν κοπεί σωστά υπάρχει ο κίνδυνος το ορυκτό να σπάσει από τυχών εσωτερικά ραγίσματα. Επίσης πολλά ορυκτά όπως η μαύρη Τουρμαλίνη ή η Χρυσόκολλα θέλουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την διαδικασία κοπής και τρυπήματος διότι έχουν την τάση να θρυμματίζονται πολύ εύκολα. Οπότε γυαλισμένη μαύρη Τουρμαλίνη πχ. και σε «καλή» τιμή, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι φυσική. Για τον λόγο αυτό εάν κάποιος προμηθεύεται έναν κρύσταλλο για τις ενεργειακές του ιδιότητες είναι προτιμότερο να είναι ο λίθος ακατέργαστος (αγυάλιστος) για να είναι σίγουρος ότι είναι φυσικός.

 

ΓΥΑΛΙΣΜΑ - Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

 

 

Η διαδικασία του γυαλίσματος επίσης δεν είναι μια απλή υπόθεση, για να καταφέρουμε να δώσουμε καλή, έντονη και το σημαντικότερο μόνιμη γυαλάδα στα ορυκτά θα πρέπει να ακολουθήσουμε συγκεκριμένες διαδικασίες τις οποίες βέβαια δεν λένε ή δεν ξέρουν τα καταστήματα τα οποία πωλούν (ακόμα και στην Ευρώπη) τα πολύ διαδεδομένα βαρελάκια λείανσης. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η ποσότητα του ορυκτού που μπορούμε να βάλουμε στο δοχείο λείανσης. Άλλο αποτέλεσμα θα έχουμε με ένα βαρελάκι των 5 κιλών και άλλο με με ένα των 50 κιλών. Διότι η πίεση που ασκείτε σε κάθε μεμονωμένο λίθο κατά την διαδικασία λείανσης είναι πολύ διαφορετική ανάλογα με το βάρος κάτι που είναι πολύ καθοριστικής σημασίας.

Επίσης, όπως σε κάθε επάγγελμα, υπάρχουν πολλά μικρά και μεγάλα μυστικά ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και αυτά βέβαια δεν υπάρχουν στο έντυπο των οδηγιών χρήσης των μηχανημάτων λιθογλυφίας. Η σωστή διαδικασία λείανσης και γυαλίσματος των άμορφων λίθων πχ. είναι μια διαδικασία η οποία διαρκεί από 4-6 εβδομάδες και το αποτέλεσμα είναι ότι η γυαλάδα δεν επηρεάζετε (θάμπωμα) από τον χρόνο, τον ήλιο, την φωτιά ή το νερό. Γυάλισμα το οποίο έγινε με την χρήση διαφόρων βερνικιών θα έχει ως αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αρχίζει το βερνίκι να ξεφλουδίζει ή να θαμπώνει στην επιφάνεια του λίθου.

Οι κινέζικες εταιρείες έχουν κατακλύσει τον κόσμο με συνθετικούς βερνικωμένους λίθους, τελευταία κυκλοφορούν εξάγωνες κομμένες αιχμές από Αμέθυστο, Κρύσταλλο Χαλαζία, Λάπις Λάζουλι κλπ σε τιμές από 5-10 € από πολλά καταστήματα, οι οποίες βέβαια σε καμιά περίπτωση (και μόνο από την τιμή, από την στιγμή που δεν πρόκειται για παραγωγό) δεν είναι από φυσικό ορυκτό. Εάν πάρουμε έναν Λάπις Λάζουλι από τις συγκεκριμένες αιχμές και με ένα αιχμηρό αντικείμενο γρατζουνίσουμε την επιφάνεια θα φύγει το μπλε χρώμα του υποτιθέμενου λίθου κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμβεί σε έναν φυσικό Λάπις για τον απλό λόγο ότι είναι σκληρότερος ακόμα και από το ατσάλι. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια σε όλες τις περιπτώσεις ότι ο καταστηματάρχης ή το διαδικτυακό κατάστημα εν γνώσει του πωλούσε συνθετικά προϊόντα διαφημίζοντάς τα ως φυσικά. Οι ίδιες οι κινέζικες εταιρείες δεν το διευκρινίζουν και λογικό είναι να ποντάρουν στην άγνοια. Επίσης ο Αιματίτης όπου τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν πολύ όμορφα σχέδια και κοσμήματα. Ο φυσικός Αιματίτης θα πρέπει να μαγνητίζετε. Τα περισσότερα προϊόντα είναι συνθετικά.

Για οποιεσδήποτε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ο λόγος που τα γράφουμε όλα αυτά είναι καταρχάς για ενημέρωση αλλά το σημαντικότερο για να μην ξοδεύει ο κόσμος άσκοπα χρήματα για μηχανήματα και ιδιαίτερα για τρυπάνια τα οποία δεν θα μπορεί τελικά να χρησιμοποιήσει σωστά ή και καθόλου.

 

ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΟ ΟΡΥΚΤΟ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗ


  
Χρήσιμες πληροφορίες    

      

  
ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΛΙΘΩΝ

ΑΒΕΝΤΟΥΡΙΝΗΑΙΜΑΤΙΤΗΣΑΚΟΥΑΜΑΡΙΝΑΑΜΑΖΟΝΙΤΗΣΑΜΕΘΥΣΤΟΣΑΜΕΤΡΙΝΗΑΠΑΤΙΤΗΣ
ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑΑΧΑΤΗΣΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΤΗΣΒΡΥΟΑΧΑΤΗΣΓΡΑΝΑΤΗΣΔΕΝΔΡΙΤΗΣΔΙΟΠΤΑΣΙΟΣ
ΕΠΙΔΟΤΟΣΚΑΠΟΛΙΤΗΣΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟΙΑΣΠΙΣΙΟΛΙΤΗΣΚΑΛΤΣΙΤΗΣΚΑΠΝΙΑΣ
ΚΑΡΝΕΟΛΗΚΙΤΡΙΝΗΣΚΟΡΑΛΙΚΟΥΝΖΙΤΗΣΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ ΧΑΛΑΖΙΑΣΚΥΑΝΙΤΗΣΛΑΒΡΑΔΟΡΙΤΗΣ
ΛΑΒΑΛΑΠΙΣ ΛΑΖΟΥΛΙΛΕΥΚΟΣ ΧΑΛΑΖΙΑΣΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΙΓΡΗΣΜΑΤΙ ΓΕΡΑΚΙΟΥΜΑΥΡΟΣ ΟΝΥΧΑΣΜΟΡΓΑΝΙΤΗΣ
ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣΟΠΑΛΙΟ ΛΕΥΚΟΟΥΝΑΚΙΤΗΣΜΑΥΡΟΣ ΟΨΙΔΙΑΝΟΣΟΨΙΔΙΑΝΟΣ ΝΙΦΑΣΚΑΦΕ ΟΨΙΔΙΑΝΟΣΠΡΕΝΙΤΗΣ
ΡΟΔΟΝΙΤΗΣΡΟΖ ΧΑΛΑΖΙΑΣΡΟΥΤΙΛΙΟ ΧΑΛΑΖΙΑΣΡΟΥΜΠΙΝΙΡΟΥΜΠΙΝΙ ΣΕ ΖΩΪΣΙΤΗΡΟΔΟΧΡΩΣΙΤΗΣΣΙΔΗΡΟΠΥΡΙΤΗΣ
ΣΟΔΑΛΙΤΗΣΤΟΠΑΖΙΤΟΠΑΖΙ IMPERIALΤΟΠΑΖΙ ΡΟΥΤΙΛΙΟΥΤΟΥΡΜΑΛΙΝΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΤΟΥΡΜΑΛΙΝΗ ΜΑΥΡΗΤΟΥΡΜΑΛΙΝΗ ΠΡΑΣΙΝΗ 
ΤΟΥΡΜΑΛΙΝΗ ΡΟΖΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑΦΘΟΡΙΤΗΣΧΑΛΚΗΔΟΝΙΟΣΧΑΛΚΟΠΥΡΙΤΗΣΧΡΥΣΟΚΟΛΛΑ ΒΗΡΥΛΛΟΣ
ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΟΣΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ ΧΑΛΑΖΙΑΣ ΡΟΥΤΙΛΙΟ ΤΟΥΡΜΑΛΙΝΗΣΧΑΟΛΙΤΗΣΣΚΑΠΟΛΙΤΗΣΣΑΡΔΟΝΥΧΑΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟΚΟΣΜΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟΣ Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟΣ ΛΙΘΟΣ;

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΧΡΟΝΩΝ

ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΑ

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ

ΦΟΡΜΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΜΑΚ;

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΙΘΩΝ

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ


ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΛΙΘΩΝΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΙΘΩΝΟΡΥΚΤΟΚΟΣΜΟΣ MYSTERYΑΠΟΚΡΥΦΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΙΘΩΝ


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΟΡΥΚΤΟΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ
ΑΦΜ 146950954 - ΔΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Cosmote: +306984187884 - Vodafon: +306947301809

ДЛЯ ИНФОРМАЦИИ В РУССКОМ ЯЗЫКЕ +306955931853


 
Σύνολο online: 4
Επισκέπτες: 4
Χρήστες: 0

Copyright MyCorp © 2022Make a free website with uCoz