Αρχική 

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ

Ο καθαρισμός των κρυστάλλων αποτελεί ένα ζήτημα για το οποίο συναντάμε πολλών ειδών πληροφορίες και απόψεις, συχνά ημιτελείς ή και σε κάποιες περιπτώσεις αντικρουόμενες μεταξύ τους. Κάποιοι διαφωνούν ως προς το πότε και πού είναι πιο αποδοτικό να εκθέτονται οι κρύσταλλοι, στον ήλιο ή στη σελήνη, κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι μερικοί κρύσταλλοι δεν χρειάζονται καν καθαρισμό, άλλοι τους καθαρίζουν πολύ συχνά ή με πολλούς τρόπους «για να είναι σίγουροι» κτλ. Είναι λογικό λοιπόν να προκαλείται μπέρδεμα όταν γινόμαστε αποδέκτες πολλών αποσπασματικών ή και αντιφατικών πληροφοριών. Ίσως ο κυριότερος λόγος για τον οποίο υπάρχει αυτή η σύγχυση είναι το γεγονός ότι, όπως σε πολλά εξειδικευμένα θέματα, η πραγματική και ουσιαστική γνώση έρχεται μέσα από την τριβή με το εκάστοτε αντικείμενο, μέσα από την ενασχόληση και την επαφή μας με τους κρυστάλλους. Είναι λογικό ότι οι εμπειρίες που αποκομίζουμε από την πρακτική και τους πειραματισμούς μας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην άποψη που θα σχηματίσουμε γύρω από το θέμα, η οποία μάλιστα ίσως να μην παραμένει σταθερή στον άξονα του χρόνου. Ως εκ τούτου, ακολουθούμε κάποιες «πρότυπες» και βασικές μεθόδους καθαρισμού, τις οποίες μπορούμε να εξελίξουμε ή και να τις παραλλάξουμε, αν μέσα από τις εμπειρίες μας με τους κρυστάλλους το κρίνουμε σκόπιμο. Οι ίδιοι οι κρύσταλλοι μπορούν να μας καθοδηγήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, αρκεί να μάθουμε να τους «ακούμε».

Συχνά γίνεται λόγος για «μικρούς» και «μεγάλους» καθαρισμούς, ως ένα είδος διαχωρισμού των διάφορων μεθόδων που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των κρυστάλλων και των ορυκτών. Φυσικά δεν υπάρχει κάποιος ξεκάθαρος διαχωρισμός καθώς ο καθένας κρίνει με τα δικά του κριτήρια και τη δική του εμπειρία αυτές τις μεθόδους. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές ένας «μεγάλος» καθαρισμός αφορά τον «βαθύ» καθαρισμό ενός κρυστάλλου σε ενεργειακό επίπεδο (με όρους πληροφορικής θα μπορούσαμε να το θέσουμε ως ένα «reset» στον κρύσταλλο), ενώ ο μικρός καθαρισμός συνίσταται περισσότερο στην αποφόρτιση και την ανανέωση της ενέργειας ενός κρυστάλλου. Για να γίνει πιο κατανοητό, ας πούμε πως ένας «μεγάλος» καθαρισμός πρέπει να γίνεται όταν αγοράζουμε έναν κρύσταλλο ή γενικότερα όταν τον χρησιμοποιούμε για πρώτη φορά, ενώ ένας «μικρός» καθαρισμός αρκεί για κάποιον κρύσταλλο που φορούσαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν τον βγάζουμε για να πάμε για ύπνο, ή για κάποιον κρύσταλλο που χρησιμοποιήσαμε σε κάποια θεραπευτική συνεδρία.

Διαβάζοντας και ερευνώντας, θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι καθαρισμού και ενεργοποίησης των πολύτιμων λίθων. Με το νερό (ιδιαίτερα το θαλασσινό), το σκέτο αλάτι (δεν το προτείνουμε, προσωπικά τον θεωρούμε "άγριο" καθαρισμό), το χώμα, με τα στοιχεία της φύσης, συνδυασμός των τεσσάρων στοιχείων της φύσης, με ειδικές τελετές κλπ. Επιλέξαμε για εσάς τους πιο απλούς τρόπους με τους οποίους μπορεί εύκολα να πραγματοποιήσει κάποιος τον καθαρισμό, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, επιτυγχάνοντας όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Γιατί είναι όμως απαραίτητος ο καθαρισμός των κρυστάλλων; Πριν πάρετε το ορυκτό ή τον λίθο στα χέρια σας, εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι τον έχουν πιάσει και αυτοί, οι ενέργειες λοιπόν όλων αυτών των ανθρώπων συσσωρεύτηκαν μέσα του, μιάς και οι κρύσταλλοι έχουν την ιδιαιτερότητα να απορροφούν πληροφορίες από την αύρα των ανθρώπων που έρχονται σε επαφή μαζί τους. Θα πρέπει να αποβάλουμε αυτές τις πληροφορίες ώστε να οικοδομήσουμε την δική μας σχέση μαζί του και μόνο με την δική μας ενέργεια.

Επιλέξτε έναν από τους τρείς τρόπους καθαρισμού.  

1. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ

 

Τι ποιο καλύτερο από το να εναποθέσουμε τον λίθο μας στην δύναμη της «μητέρας» του. Παίρνουμε ένα μπολ από φυσικό υλικό (γυαλί, κρύσταλλο, πορσελάνη, πηλό) και το γεμίζουμε με χώμα (όχι λουλουδιών γιατί περιέχει χημικά λιπάσματα), τους τοποθετούμε μέσα ώστε να σκεπαστούν εντελώς και τους αφήνουμε τουλάχιστον για ένα 24ωρο. Με χώμα δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός, αλλά το 24ωρο αρκεί, εάν δεν βιαζόμαστε τρεις ημέρες είναι ότι καλύτερο. Εάν πρόκειται για περισσότερους από έναν λίθους φροντίζουμε να μην ακουμπούν μεταξύ τους. Τους βγάζουμε και τους ξεπλένουμε με κρύο νερό.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ και στην μέθοδο των διάφορων αλατιών που προτείνονται για καθαρισμό, προσωπικά δεν θα επέλεγα έναν τόσο "επώδυνο" τρόπο καθαρισμού από την στιγμή που έχω και άλλες επιλογές, ας μην ξεχνούμε τις επιπτώσεις του αλατιού επάνω σε πληγές μας ή στα μέταλλα (πχ. σασί αυτοκινήτου λόγο της στρώσεις του τον χειμώνα στους παγωμένους δρόμους για το λιώσιμο των πάγων). Καταττάσσω λοιπόν την μέθοδο αυτή σε έναν λεγόμενο "άγριο" καθαρισμό και δεν βλέπω τον λόγο να υποβάλω τον "σύντροφο λίθο" μου σε αυτή την διαδικασία.               

2. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ 

Εδώ βέβαια θεωρούνται τυχεροί όσοι έχουν πρόσβαση σε φυσική πηγή ή τρεχούμενο νερό (ποτάμι), για τους περισσότερους από εμάς αυτό είναι πολυτέλεια, οπότε χρησιμοποιούμε μια εναλλακτική. Γεμίζουμε ένα φλιτζάνι ή σκεύος από φυσικό υλικό με κρύο νερό, τοποθετούμε τον λίθο μας μέσα και αφήνουμε το νερό για τουλάχιστον 10-15 λεπτά να τρέχει σιγά σιγά μέσα, ξεχειλίζοντας λίγο λίγο ώστε να δημιουργείτε ροή, το νερό παίρνει και απομακρύνει τις αρνητικές ενέργειες που έχει συλλέξει έως την στιγμή που βρέθηκε στην κατοχή μας. Για τον χρόνο καθαρισμού πολλοί αναφέρουν πολύ μεγαλύτερο χρόνο αλλά ο χρόνος που σας προτείνουμε με βάση την δική μας εμπειρία είναι αρκετός. Εάν όμως αισθάνεστε εσωτερική αμφιβολία χρησιμοποιήστε έναν άλλον τρόπο καθαρισμού που σας προτείνουμε (Χώμα ή φασκόμηλο). Εάν είναι παραπάνω από δύο οι λίθοι θα πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην ακουμπούν μεταξύ τους. Υπάρχει επίσης η άποψη ότι ορισμένα ορυκτά είναι ευπαθή στο νερό, όπως ο Μαλαχίτης πχ, μην ανησυχείτε, ο χρόνος που σας προτείνουμε είναι λίγος και δεν επηρεάζει το ορυκτό, άλλωστε η κοπή και η επεξεργασία του είναι αδύνατη χωρίς νερό και ο εκεί χρόνος είναι πολύ μεγαλύτερος από 10-15 λεπτά.       

3. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΑΕΡΑ

Αυτόν τον τρόπο τον χρησιμοποιούμε κυρίως για ορυκτές διακοσμητικές δημιουργίες (πχ. Δεντράκια της ευτυχίας ή τύχης όπως λέγονται) οι οποίες προορίζονται για το σπίτι ή το γραφείο, γενικά για εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Παίρνουμε ένα καρβουνάκι και τοποθετούμε επάνω φασκόμηλο. Παίρνουμε τον λίθο ή το διακοσμητικό μας και το «καπνίζουμε» με προσοχή από όλες τις πλευρές για 10-15 λεπτά.

 

Το φασκόμηλο είναι άκρως καθαρτικό βότανο, οποιασδήποτε αρνητικής ενέργειας, με το οποίο μπορούμε να καθαρίσουμε και τους χώρους του σπιτιού και της εργασίας μας αφήνοντας τον καπνό να διαχέεται σε αυτούς.

Για την καθημερινή τους αποφόρτιση και φόρτιση ο αποδοτικότερος τρόπος είναι να εναποθέτουμε τους λίθους μας επάνω σε Δρούζο Αμέθυστου ή Κιτρίνη για όλη την νύχτα.

Μπορούμε επίσης να τους αποφορτίσουμε κρατώντας τους για λίγο κάτω από τρεχούμενο νερό χαϊδεύοντας τους απαλά.

Εάν δεν τους φορούμε καθημερινά θα πρέπει να τους φυλάμε σε κάποιο κουτί από φυσικό υλικό ή σε κάποιο υφασμάτινο σακουλάκι (πουγκί πχ) επίσης από φυσικό υλικό και όχι με άλλους λίθους μαζί τον έναν επάνω στον άλλο αναμειγνύοντας της δονήσεις και την αύρα μεταξύ τους.

 

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ

 


  
Χρήσιμες πληροφορίες    

      

  
ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΛΙΘΩΝ

ΑΒΕΝΤΟΥΡΙΝΗΑΙΜΑΤΙΤΗΣΑΚΟΥΑΜΑΡΙΝΑΑΜΑΖΟΝΙΤΗΣΑΜΕΘΥΣΤΟΣΑΜΕΤΡΙΝΗΑΠΑΤΙΤΗΣ
ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑΑΧΑΤΗΣΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΤΗΣΒΡΥΟΑΧΑΤΗΣΓΡΑΝΑΤΗΣΔΕΝΔΡΙΤΗΣΔΙΟΠΤΑΣΙΟΣ
ΕΠΙΔΟΤΟΣΚΑΠΟΛΙΤΗΣΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟΙΑΣΠΙΣΙΟΛΙΤΗΣΚΑΛΤΣΙΤΗΣΚΑΠΝΙΑΣ
ΚΑΡΝΕΟΛΗΚΙΤΡΙΝΗΣΚΟΡΑΛΙΚΟΥΝΖΙΤΗΣΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ ΧΑΛΑΖΙΑΣΚΥΑΝΙΤΗΣΛΑΒΡΑΔΟΡΙΤΗΣ
ΛΑΒΑΛΑΠΙΣ ΛΑΖΟΥΛΙΛΕΥΚΟΣ ΧΑΛΑΖΙΑΣΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΙΓΡΗΣΜΑΤΙ ΓΕΡΑΚΙΟΥΜΑΥΡΟΣ ΟΝΥΧΑΣΜΟΡΓΑΝΙΤΗΣ
ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣΟΠΑΛΙΟ ΛΕΥΚΟΟΥΝΑΚΙΤΗΣΜΑΥΡΟΣ ΟΨΙΔΙΑΝΟΣΟΨΙΔΙΑΝΟΣ ΝΙΦΑΣΚΑΦΕ ΟΨΙΔΙΑΝΟΣΠΡΕΝΙΤΗΣ
ΡΟΔΟΝΙΤΗΣΡΟΖ ΧΑΛΑΖΙΑΣΡΟΥΤΙΛΙΟ ΧΑΛΑΖΙΑΣΡΟΥΜΠΙΝΙΡΟΥΜΠΙΝΙ ΣΕ ΖΩΪΣΙΤΗΡΟΔΟΧΡΩΣΙΤΗΣΣΙΔΗΡΟΠΥΡΙΤΗΣ
ΣΟΔΑΛΙΤΗΣΤΟΠΑΖΙΤΟΠΑΖΙ IMPERIALΤΟΠΑΖΙ ΡΟΥΤΙΛΙΟΥΤΟΥΡΜΑΛΙΝΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΤΟΥΡΜΑΛΙΝΗ ΜΑΥΡΗΤΟΥΡΜΑΛΙΝΗ ΠΡΑΣΙΝΗ 
ΤΟΥΡΜΑΛΙΝΗ ΡΟΖΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑΦΘΟΡΙΤΗΣΧΑΛΚΗΔΟΝΙΟΣΧΑΛΚΟΠΥΡΙΤΗΣΧΡΥΣΟΚΟΛΛΑ ΒΗΡΥΛΛΟΣ
ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΟΣΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ ΧΑΛΑΖΙΑΣ ΡΟΥΤΙΛΙΟ ΤΟΥΡΜΑΛΙΝΗΣΧΑΟΛΙΤΗΣΣΚΑΠΟΛΙΤΗΣΣΑΡΔΟΝΥΧΑΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟΚΟΣΜΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟΣ Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟΣ ΛΙΘΟΣ;

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΧΡΟΝΩΝ

ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΑ

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ

ΦΟΡΜΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΜΑΚ;

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΙΘΩΝ

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ


ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΛΙΘΩΝΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΙΘΩΝΟΡΥΚΤΟΚΟΣΜΟΣ MYSTERYΑΠΟΚΡΥΦΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΙΘΩΝ


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΟΡΥΚΤΟΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ
ΑΦΜ 146950954 - ΔΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Cosmote: +306984187884 - Vodafon: +306947301809

ДЛЯ ИНФОРМАЦИИ В РУССКОМ ЯЗЫКЕ +306955931853


 
Σύνολο online: 1
Επισκέπτες: 1
Χρήστες: 0

Copyright MyCorp © 2022Make a free website with uCoz